Otse põhisisu juurde

1. tööpäev

Tervetuloa Suomeen!

Jõudsime eile pärale üle mere koos kõikide ehitajate, puhkajate ja ostlejatega ning esimene tööpäev on nüüd seljataga. Meid võõrustab ja toetab õpetliku tööhulgaga perefirma Verhoiluliike Wiik OY, mis asub keset porgandipõldusid (loe: lumeväljasid) ja kaasikuid. Kui Tampere, Turu ja Helsingi linnad (loe: meie nädalalõppude sihtpunktid) moodustavad kaardil kolmnurga, siis meie asume nende keskel. 

Esimeseks tööks ja vaatamaks, mis imeloomad me oleme, anti meile hunnik imekalleid kasest laelaudasid.



Oi, me lihvisime nii, et näpud pindudest pungil. Tegime käsitsi lihvpaberiga, selline mõnus voodriga 240 lihvpaber. Esiteks tegime kvaliteedikontrolli, et lauad kreenis poleks. Siis hakkasime paberiga nühveldama. Udukallid laelauad läksid edasi valge peitsi alla ning siis soojendavate seinadega gaasikambrisse lakikihi alla.





Kui selle saime tehtud, siis lubati meid lahkelt paari tuhande euroste Alvar Aalto disainlaudade detailide kallale. Neid lubati meil laki eemaldamise eesmärkidel lihvida väga mõnusa eksentriklihvijaga. Tutvustati ka kaaplehte nätsude eemaldamiseks. Tegu on kirikumööbliga ja neid saame vist veel teha maa ja ilm. 

Pererahvas on väga tore ja lahke: isa, ema ja kaks poega. Üks poegadest - Markkus - on majas boss. Abiks veel 2 inimest. Maja ise kodune ja kõiksugu kenadust täis. Kui juba toole, siis mitusada korraga. Kui juba kulda, siis küllaga. Kui juba kanganäidiseid, siis riiulite kaupa. 

Oleme väga põnevil oma eesoleva kuu üle ja soovime oma armsatele koolisõpradele ilusat sõbrapäeva!!!! Homseni!







Teie, 

Liina ja Piret



Kommentaarid

Postita kommentaar