Otse põhisisu juurde

6. tööpäev

Hyvää iltaa!

Hommikul põrutasid Yrjö ja Ritva Helsingisse (Markus puhkas öisest värvimisest, ei tahaks tema töötunde kokku arvutadagi, tüüp töötab ööl ja päeval) ning andsid meile ülesanded kätte. Puhastasime kirikutoolide selgasid liimist ja eemaldasime mingitelt residentsi toolidelt jubedalt haisvaid ismepolstreid. Need sadulavööd olid kohutavast kummisest pudenevat materjalist, haisesid koledasti. Klambrid olid ka igaveseks kinnituseks mõeldud. Lahti saime. Kõrvalt oli ka hea jälgida Heini ja Sanna polstritöid. Heini teeb tugitooli. Sanna õmbleb toolikatteid. Fun fact - keeder (mitteteadjatele: sisseõmmeldud nööriga rullkant) on soome keeles "tere".

Edasi oli hiirtepidu - saime oma toolidega mõnuleda ja restaureerimida neid iseseisva mõtlemise toetusel. Eks näis, kas meie mõtted õiges suunas liikusid. Võibolla saame Mariliisi käest riielda. Puhastasime neid tolmust lapiga, surveõhuga, pintsliga ning edasi aegade tolmusest mälestuste rokast pahtlilabida ja kaapelehega. Oli doktori tunne vahepeal nende heade hambaarsti riistadega. 

Kuna kõik peale meie siin on muudkui muretsenud meie telekavaatamise võimaluse üle, naabrid, bossid ja korteriomanikud, siis peale nädalapikkust ponnistamist selles suunas, oli meil lõpuks võimalus kaasa elada hommikustele muumimultikatele, soomekeelsetele uudistele ja eilsele hokifinaalile. Ilus elu on meil siin, pole midagi öelda! 

Homseni,
Liina ja Piret







Kommentaarid