Otse põhisisu juurde

5. tööpäev

Moi! 

Täna alustasime päeva oma Prantsuse toolide liimimisega. Toolid jaotasime ära nii, et Piret võttis romantilisema ja mina selle imeliste koletistega. Pireti oma pidime puha laili lammutama, teisel piisas lihtsalt liimitörtsust ja ühest pitskruvist. See sinine pitskruvi oli nii hea tooli osandamiseks, töötas  tagurpidi, surus laiali. 



Liimijääkide (tundus kondiliim) eemaldamiseks andis Yrjö meile  peitlid ja pisikese relakalaadse lihvmasina, mis kompressori otsa käib, nagu enamus tööriistu siin. Mingit kohvrikest  koos ensüümipulkadega meile ei antud:D. Kokku liimisime Titebondiga, et saaksime kenasti mitukümmend aastat ära istuda. 



Loe kokku, mitu pitskruvi Janne siia kirikuktooli detailile pani?
Edasi saime hiilata tangide ja klambrieemaldajatega polstri eemaldamise eesmärkidel. Toolid tundusid nagu uued, aga disainer arvas, et see kate ei sobi ja tuleb uued panna. Egas midagi, kakkusime kõik 15 tooli paljaks.
Pildil värskelt abiellunud ja nunnu häälega Janne ning Heini tehtav kiiktool.

Päeva teise poole veetsime Forssa kirpparites, polnud miskit erilist, ainult et Mariliisi räägitud reisispoonitriikraua tõime koju. Porgandikoorija leidsime ka. Praktilistel eesmärkidel. Udukalleid vanu Muumitasse ei ostnud. Ok, villase mantli, Pireti leivavormi, jope ja minu võitoosi saime ka :D.

Rõõmsat nädalavahetust ja kohtumiseni esmaspäeval! Meie läheme homme Tamperesse toole viima ja lustima. Näis, kas Piret oma kodust kaasa võetud suusad ka lumiseks teeb...








Kommentaarid

  1. Paistab, et see koht on praktikaks igati sobilik ja hea. Kas te võtsite kodust kaasa terve komplekti pisikesi muumi tegelasi, või soetate neid kohapeal? Väga äge mõte igatahes.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oma peitleid ei võtnud, aga oma Muumid ikka põhjaliku ettevalmistusega kaasas.

      Kustuta

Postita kommentaar