Otse põhisisu juurde

4. tööpäev

Tänase päeva edulugu oli Alvar Aalto lastetoolide lihvimise lõpetamine ja kiitus bossilt seni tehtud töö eest laki eemaldamisel. Võime nüüd selle ekstsentriklihvija omale  CV-sse kirja panna. 

Jalad, seljatoed ja põhjad tehtud. Edasi uus lakikiht. Tegu on 1935. aastal loodud kuulsa tooli mudeli number 65 vähendatud mudeliga lastele, mille kordategemise vaatab üle keegi Muinsuskaitseameti kuraator või midagi sarnast, see on oluline osa Soome disainist ja väärtuslik säilitada. Väga tähtsad olid kõik need spoonikihid, nurgad ja detailid, oluline oli leida 12 heas olukorras tooli ja need  orginaalilähedaselt taastada.  BTW see tool maksab poes uuena 280 eur! Ritva ja Yrjö rääkisid, et väga vana mööblit tuleb aastate jooksul järjest vähem ette ja restaureerida tuleb aina rohkem nn moodsat mööblit.





Meie hoolsad spooniparandused vaatas hoolsalt üle ka bossi Mini-Me. 

Et me nii vaprad olime, lubati meile kordategemiseks ja koju võtmiseks kaks vana Prantsusmaalt pärit tooli. Neid saame teha siis, kui aega. 


Meie kodumajast ka pilt (naabriteks on malamuut ja porganikasvatajatest eestlased) ja lumistest porgandiväljadest. Seda öeldes näen, et Piret praegu köögis Soome porgandeid koorib ja õhtusöögiks stoovimiseks ette valmistab. 


Fun fact - need laelauad, mis me esimesel päeval tegime, oli tellija valed saatnud ja see töö tuleb kõik uuesti teha ....:D Ja tore on see, et kõik uudised võetakse Soomes vastu stoilise rahuga ja nali käib iga päev orgaaniliselt eluga kaasa. 

Ilusat õhtut ja  homseni!

Liina ja Piret


Kommentaarid

  1. Ai kui lahe! Tundub nii äge väike seiklus ja päriselt kätega tegemine. Mi laik, laik!

    VastaKustuta

Postita kommentaar