Otse põhisisu juurde

2. tööpäev

Moi! Täna pandi proovile meie füüsiline kondiramm, esiteks pidime pakendama kõik eile tehtud laelauad ja siis saime kella kaheni toole ja laudasid tarida laost. Ladu oli väga uhke ja suur, puha toole täis. Oleks ainult järelkäruga tulnud, oleksime kaks toredat kappi niisama saanud. 




Pärast seda rassimist jäi suts aega ka proffessionaalsemale tööle, mina sain harjutada vineerist tooli seljatoel spooni kahe erineva liimiga paikamist ja taas ekstsentrikuga lihvimist. 



Proovitöö läbisin edukalt ja selle puhul usaldati homseks 12 kiriku lastetooli, taas see heledast kasest disainmööbel mestis laudadega. Pildil perenaine Ritva meile seda head hulka näitamas. Plaan on vana lakk maha võtta, aga valget peitsi mitte panna, kuna tegu on vana, mitte uue mööbliga ja ta ei pea uus välja nägema ja siis lihtsalt uus lakikiht panna. Originaalis on neil valge peits ka. Päikesega on aastatega kollakaks läinud.

 
Piret sai samal ajal kätt proovida polstritöös - lastetoolid, millele tal lubatakse ka pärast uus polster panna. 


Pildil üks kolmest postritegijast, väga armas ja lahke Heini, kes rohelist õuna armastab pähklitega pärastlõunaks süüa. Tema teeb praegu vedrudega kiiktooli. 


Soome keelest niipalju, et täna õppisin taas paar sõna, näiteks haarukka - kahvel ja sain kinnitust, et mu lemmik ja väga laialt kasutatav soomekeelne baassõna on "no niin". Piret puhub päev läbi soome keelt, kuigi ta vahel väidab, et ei saa aru, mida nad räägivad. Nad seletavad omavahel päris palju. Minu meelest saab ta väga hästi kõik asjad räägitud. 

Seniks, hyvää  illanjatkoa!

Liina ja Piret





Kommentaarid

  1. Voi että, teid on tore jälgida! Ja et ülemerelisedki armastavad Titebond liimi? PS Piret on aina loistavasti puhunut suomea ;)

    VastaKustuta

Postita kommentaar